Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Aydın'da Öğrenci Olmak

Konumuz Aydın’da öğrenci olmak olduğundan ben size Aydın’dan ve Aydın’daki öğrenci deneyimlerinden bahsedeceğim.


Aydın’da Öğrenci Olmak, Aydın ve üniversite yaşamı, Aydın'da kalan öğrenciler neler yapıyor kısaca bunları anlatacağım.

Üniversite öğrencisi olmak tabiki her gencin hayali. Üniversiteli olmak nekadar güzel ise hangi üniversite okunulan şehirde önemlidir.

Konumuz Aydın’da öğrenci olmak olduğundan ben size Aydın’dan ve Aydın’daki öğrenci deneyimlerinden bahsedeceğim.

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu’na ülkemizin dört bir yanından her yıl 100’lerce öğrencimiz gelmektedir. Onların ilk izlenimleri, Aydın’da neler yapmaktan hoşlandıkları, sevdikleri ve semediği yönleriyle size Aydın’da öğrenci olmayı anlatacağım.

Aydın İzmir ile Denizli arasında olan güzel sıcak bir ilimizdir. Aydın havası güzel, insanları sıcak küçük ve güzel bir kentimizdir. Aydın’a gelen öğrenciler haritadan baktıklarında deniz kıyısında bir yere geliyoruz gibi düşünebilirler. Kısmen doğru, kısmen yanlış. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Merkezde, Aydın merkeze en yakın deniz kenarı ise 55 Km uzaklıktaki Aydın’ın Kuşadası ilçesinde. En baştan deniz kısmını netleştirmek lazım. İstanbul’dan gelip hadi deniz nerede diye hemen yürüyerek gitmek isteyecek arkadaşlar bunu bilmeleri iyi olacaktır.

Deniz kenarına ulaşım Aydın’da kolay. Aydın Büyük Şehir Belediyesi’nin sağladığı otobüs seferleri ile Deniz kenarına gitmek konforlu ve ucuz. Bunu dışında ilçeleri gezmek için diğer minübüslerde çok tercih edilmektedir.

Aydın’da öğrenciler ne yapar , ne yer, nerelerde vakit geçirir. Bunlar için tam bir genelleme yapmak çok doğru olmayacaktır elbette. Aydın’da öğrencilerimiz vakitlerinin en büyük kısmını okullarında ve Öğrenci yurtlarında geçirmektedir. Günde 8 saat ders ve 8 saat uykuyu düşünürsek geriye kalan 8 saati öğrencilerimiz nasıl değerlendirmektedir şimdi bunlardan bahsedelim.

Aydın’da öğrencilere hitap eden kafeler, tiyatro salonu, üniversite ve yurt etkinlikleri, Mesire alanında ağaçların altında piknik , kahvaltı, Aydın’ın tarihi ve turistlik yerlerini gezmek, Dünya’nın 8. Harikası arsında gösterilen Arap Apıştı kanyonunu gezebilirsiniz.

Aydın’da bunların dışında

1. Kışın paşa yaylasında kar keyfi  , kar topu oynamak başlı başına bir ayrıcalıktır.

 

2. Yazın sahil kenarında güneşlenmek ve denizin keyfini çıkartmak.

3. Aydın’ın güzel kafelerinde eğlenceli vakit geçirmek.

4. Mesire alanında doğanın ve manzarın içinde piknik ve mangal keyfi.

5. Aydın’ın tarihi ve turistlik yerlerini gezmek.

6. Aydın Forum Avm’de alış-veriş, sinema, eğlence

Arap Apıştı Kanyonu tanıtım videosu

 

Aydın’da Ihlamur kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerimiz tabiki de daha fazla vakit geçirecekleri imkanlar sunuyoruz. Fitness salonu, Tv, internet keyfi.