Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Geleceğinizi Üniversitedeyken Planlayın

Öğrenci hazır olduğunda öğretmen ayağına gelir. Siz hazır olduğunuzda zihniniz sizin için planlar üretmeye başlayacaktır. Şu anda bu yazımızı okumanız zihninizin bu işe başladığının ispatıdır.


Üniversite hayatı bireylerin kendi ayakları üzerinde durdukları v ekendi sorumlarını almaya başladıkları güzel bir ortamdır. Üniversite de okuduğunuz bölüm, hangi üniversite de okuduğunuz, üniversitenizin sağladığı imkanlar tabi ki de çok önemlidir.

Sorgula ve Bir Yol Çiz

Önemli bir nokta sizlerin bu hayata başlarken bazı şeyleri oturup düşünmeniz gerekmektedir. Neden burada olduğunuzu gelecekte ne yapıyorsunuz nerede çalışıyorsunuz, hangi pozisyonda ne kadar maaş hedefliyorsunuz bunları baştan düşünmeniz size gelecek için olumlu planlar ve bir hayat rotası çizmeniz için gerekli hammaddelerdir. Hepimiz etten kemikten yapıldık, hepimiz aynı hammaddeyi (havayı) soluyarak enerji üretiyoruz.  Burada bizi farklılaştıran iki omuzumuz arasında tüm hayatımız boyunca taşıdığımız yaklaşık 1.5 kiloluk kütledir. Zihnimiz ve düşünce yapımız. Olumlu düşünceyi hayatımıza soktuğumuz zaman ve olumlu düşüncenin gücün keşfettiğimizde hayallerimizi gerçekleştirecek olan kişinin sadece yine kendimiz olduğunun ve bunu nasıl yapacağımızı bulabilecek kapasitede olduğumuzun farkına varmış oluruz.

 Amaç ve Plan

Üniversite de neden orada olduğumuzu sorgulamak nasıl bir gelecek hayal ettiğimizi görebilmek ve bu hayali gerçekleştirmek için ilk adımdır. Öğrenci hazır olduğunda öğretmen ayağına gelir. Siz hazır olduğunuzda zihniniz sizin için planlar üretmeye başlayacaktır. Şu anda bu yazımızı okumanız zihninizin bu işe başladığının ispatıdır.

Üniversitede kariyer planı nasıl yapılır?

Kariyerinizi ve hedefleriniz planlamak onlara nasıl ulaşmanız gerektiği konusunda sizlere ışık tutmaktadır. Kimya bölümünde okuyan 2 tip öğrenciyi ele alalım. 1.si sorgulayan ve 2.si hiç sorgulamadan üniversite hayatına devam eden tek amacı sadece gününü yaşamak ve üniversiteyi iyi ya da kötü bir şekilde bitirmek isteyen bir öğrenci olsun.

2. Öğrenci büyük ihtimalle üniversiteden mezun olduktan sonra işsiz kalacak ve suçu sisteme atacaktır.

1. Öğrenci ise üniversite hayatı boyunca sorgulayarak planlar ve hedefler ortaya koyacaktır. İyi bir Firmada kimyager olarak çalışmak isteyen ve bilimsel çalışmalar yapmak isteyen öğrenci bu hedefe nasıl ulaşması gerektiğini kendisi bulacaktır.

1. Öğrenci bu hedefe ulaşmak için neler yapacaktır peki,

  • Tüm derslerde gerekli ilgi ve alakayı gösterecektir.
  • Düzenli ve disiplinli bir üniversite hayatı edinecektir.
  • Yabancı dilini mesleki açıdan ilerletecek çalışmalar yapacaktır.
  • Her zaman az ile yetinmeyerek daha iyi yapmaya hedefleyecektir.
  • Üniversite Hocaları ile iyi bir ilişki içerisinde olacaktır.
  • Kendi mesleğindeki seminerlere ve dünya gündemini takip edecektir.
  • Çalışmak istediği pozisyon hakkında çok detaylı bilgiye ulaşacaktır.
  • Ona yol gösterecek insanları kendisine doğru çekecektir.
  • Her zaman olumlu düşünerek bu mesleği çok başarılı bir şekilde yaptığını hayal edecektir.
  • Ve sonunda hayaline ulaşacaktır.