Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Mezun Olduktan Sonra Kolay İş Nasıl Bulunur?

Aşağıdakalrimaddelere uyan ve bunları hayatına entegre eden kişiler her isteğine ulaşacaklardır. Sadece iş bulmak için değil, bütün hayallerinizi gerçekleştirmeniz için faydalı bilgiler


İş bulunur önce siz hele bir üniversiteyi bitirin. Sen bir okulunu oku sonra iş bulursun. Okulunu kazan önce sonra çalışırsın. Bu cümleleri çoğumuz ailemizden ya da yakın çevremizden duymuşuzdur.

İlk okul, orta okul, Lise, Üniversite hayatı ve mesleki kariyer, iş dünyasında bir koşturmaca, yoğun bir çalışma temposu, aile hayatı, sosyal hayatımız derken kendimize, kişisel gelişimimize ve mesleki gelişimimize ayıracak çok fazla zamanımız kalmamakta.

İstediğiniz Üniversite de Okumak

istediği üniversitede  istediği bölümde okumak çok özel bir ayrıcalıktır. Ancak çoğumuz, ilk tercihinde istediği yere gidemiyor. Hatta bazen istemediği bir bölümde bile tekrar sınav stresi yaşamamak ve yoğun bir çalışma temposuna girmemek için istemediği bir bölümde okumak zorunda kalıyor. Tabi daha henüz 18-19 yaşlarında bir çocuğun bunları fark etmesi biraz zor olabiliyor. Ancak başarı için durmadan pes etmeden o konu o hedef başarılana kadar uğraşılması gerekmektedir. Planlar, öğretmenler, kaynaklar, çalışma şekli değişebilir ancak hedefe duyulan ulaşma arzusu ve istek ne kadar çok ise öğrencinin başarılı olma olasılığı da o kadar artmaktadır.

Hedefiniz Net ve Belirgin Olsun

Üniversiteyi istediğiniz bölümde ya da hiç düşünmediğiniz bir bölümde okuyabilirsiniz. Eğer istemediğiniz bir bölümde okuyorsanız endişe etmenize gerek yok. İdealleriniz başka bir yerde olmanızı istiyor ve arzuluyorsa okulunuzu dondurup tekrar üniversite sınavına girin ve istediğiniz bölümü kazanana dek çalışın.

Kariyerinizi Üniversitede Planlayın

İyi bir meslek sahibi olmak için sadece üniversiteden mezun olmak yetmeyecektir. Bazen yüksek lisans hatta doktora yapmak bile istediğiniz mesleği elde edebilmeniz için gerekli olacaktır. O yüzden hedeflerinizi ve planlarınızı üniversitenin ilk yıllarından itibaren yapmalısınız.

Hedefinizi Netleştirin

İlk önce işe hedefinizi netleştirerek başlayınız. Eğer nereye gideceğinizi bilmiyorsanız hangi yoldan gittiğinizin bir anlamı yoktur. Rotasız bir gemi sadece rüzgar nereden eserse oraya varır. İşinizi şansa bırakmayın, ancak fırsatları da kaçırmayın.

Hayal Et ve Gerçekleştir

Kariyerinizde emin adımlarla yükselmek ve hayalinizdeki işi bulabilmeniz için ilk önce hayal etmeniz gerekmektedir. Hayal et ve gerçek olsun, Düşle ve başar. Başarıya giden yolda siz başarıdan başarıya koşmadan, istediğiniz mesleki başarıyı elde etmeden önce bunun hayalini kurup o zafer duygularını hissedip derinden arzulamanız gerekmektedir. Bu arzular sizleri zafere doğru götürecek ve harika bir plan hazırlamanızı sağlayarak sizi hemen harekete geçirecek dürtülerin oluşmasını sağlayacaktır.

Şu anda bu yazımızı okumanız bile sizin bu konuda ne kadar istekli ve bir şeyler yapmak için arzulu olduğunuzun ispatıdır.

Nasıl Kolay İş Bulunur?

  • Üniversiteden iyi bir ortalama ile Mezun Olun
  • Hocalarınızla ilişkiniz iyi seviyede olmalı.
  • Üniversite hayatınız boyunca sevgi dolu ve coşkulu olun.
  • Pozitif düşüncenin gücüne ve hayatınıza saygı duyun ,bunun bilince bir varlık olarak yaşayın.
  • En az bir yabancı dilde kendinizi iyi derecede geliştirin.
  • Çalışmak istediğiniz şirketlerde staj yapın.
  • Yılmayın, pes etmeyin ve istediğinizi alana kadar asla vazgeçmeyin.

Bu yukarıdaki maddelere uyan ve bunları hayatına entegre eden kişiler her emellerine ulaşacaktır.