Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Üniversite Hayatı ve Sağlık

Bu yazımızda üniversiteye yeni başlayan ya da daha sağlıklı bir üniversite hayatı sürdürmek isteyen öğrencilerimize sağlıklı yaşam bilincini aşılamak ve daha sağlıklı bir üniversite hayatı geçirmelerini sağlamak için bilgiler sunulmaktadır.


Bu yazımızda üniversiteye yeni başlayan ya da daha sağlıklı bir üniversite hayatı sürdürmek isteyen öğrencilerimize sağlıklı yaşam bilincini aşılamak ve daha sağlıklı bir üniversite hayatı geçirmelerini sağlamak için bilgiler sunulmaktadır.

Üniversite hayatı liseden sonra öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durdukları ve ailelerinden ilk kez ayrı kaldıkları bir hayatın başlangıcıdır. Birey olma yolunda öğrenciler doğup büyüdüğü ilden başka bir ile belki binlerce kilometrelerce uzaklıktaki bir şehre üniversite okumak için gitmektedir.

Üniversite hayatına yeni başlayan ya da daha sağlıklı bir üniversite hayatı sürdürmek isteyenlere birkaç tavsiye vereceğim.

İlk önce kendiniz olun ve o ne der bu ne der takıntılarınızdan kurtulun üniversite hayatınızı dilediğinizce yaşayın. Dilediğinizce derken, kendi dengenize ve çevrenizdekilere zarar vermeden yaşayın.

Sağlıklı ve Düzenli Beslenme

Yoğun üniversite temposunda sağlık beslenme çok önemlidir. Güzel bir kahvaltı ile güne başlamak ve erken kalkmak sağlıklı bir hayat için temel oluşturmaktadır. Aydın’da Ihlamur kız öğrenci yurdunda sabahları kız öğrencilerimiz için sağlıklı bir üniversite hayatına destek vermek için zengin ve günlük taze kahvaltı menüleri hazırlıyoruz. Zengin ve dengeli yapılmış bir kahvaltı öğrencilerin okulda gün içerisinde daha zinde ve dinç olmalarını sağlamaktadır.

Alkol Sigara Alışkanlıkları Edinmeyin

İlk başta dediğimiz gibi üniversite hayatı bireylerin belki de ilk kez ailelerinden ayrı kaldıkları bir zaman dilimi olmaktadır. Aile baskısının olmayışı ile öğrencilerin %35 ‘i alkol ve sigara alışkanlıkları edinmektedir ve sağlıklı yaşam için tüm hayatlarını etkileyecek yanlış bir tutum sergilemektedir.

Üniversite hayatınızda sigara ve alkol bağımlısı olmanız çok zor değil. Arkadaşlarınız bile sizden hadi bir kere iç , bir kereden bir şey olmaz diyerek sizi bu bağımlılığa itebilir. Kararlı ve bilinçli olduğunuz takdirde sigara ve alkol bağımlısı olmadan daha sağlıklı bir üniversite hayatı süredürebilirsiniz.

Spor ve Yürüyüş

Üniversite hayatında spor alışkanlığı edinmeniz ömür boyu sürecek sağlıklı bir yaşamın temellerini oluşturmaktadır. Düzenli ve sağlıklı bir şekilde spor yapmak vücudunuzu ve zihninizi dinç tutar, kan dolaşımınızın daha sağlıklı olmasını sağlar. Aydın Özel Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu’muzda kız öğrencilerimize yurdumuz içerisinde fitness salonumuzda diledikleri zaman spor ve plates yapma imkanı sunuyoruz. Çünkü sağlıklı bir yaşam ve zinde bir vücut için sporun olmazsa olmaz olduğunu çok iyi biliyoruz.

Düzenli Uyku ve Stressiz Bir Hayat

Sadece üniversite yaşamında değil tüm hayatımızda uygulamamız gereken bir konu aslında düzenli uyku ve az stresli bir hayat. Saat 23 ile 03 arasında vücut sağlımız açısından yararlı hormonları gece uykumuzda daha iyi salgılamaktadır. Düzenli bir uyku ile daha pozitif bir, daha verimli ve daha zinde bir hayatın kapılarını aralamaktasınız. Disiplinli bir yaşam sürmek sizlere iş ve sosyal hayatınızda başarı ve mutluğu getiren anahtardır. Aydın’da Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu’nda sizlere konforlu geniş ve ferah odalarda iyi bir uyku çekmenizi sağlayacak bir ortam sunuyoruz.