Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Üniversite Hayatı ve Spor

Spor yapmanın faydaları saymakla bitmez, sağlıklı bir hayat için her zaman spora hayatımızda yer vermek mühimdir. Spor yapmak sağlığınızın farkınıza varmanıza, sağlık bilincinizin artmasını sağlar,


Spor Yapmanın Faydaları

Spor yapmanın faydaları saymakla bitmez, sağlıklı bir hayat için her zaman spora hayatımızda yer vermek mühimdir. Spor yapmak sağlığınızın farkınıza varmanıza, sağlık bilincinizin artmasını sağlar,

Kan dolaşımını dengeler,

Daha zinde olmanızı sağlar,

Kanda bulunan iyi kolestrolu arttırır,

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir,

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar,

Kondusyonunuzu arttırır,

Kendinizle barışık olmanızı sağlar,

Zihniniz için meditasyon yapma fırsatı yaratır,

Ruh ve beden sağlığınızı güçlendirir,

Stresten korunmanıza yardımcı olur,

Sigarayı ve alkolü bırakmanıza yardımcı olur,

Ve daha birçok faydası bulunmaktadır.

 

Sporla Gelen Sağlık

Spor ile erken tanışmak düzenli spor yapma yeteneğinizi hayatınızın içerisine entegre etmek irade ve sabır gerektirmektedir. Her gün yürüyüşe çıkmak, spor salonuna gitmek zor gelebilir. Sporu alışkanlık haline getirmek için ilk bir ay aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Sağlıklı bir şekilde beslenerek ve bilinçli yapılan spor ruh ve beden sağlığınız açısından çok faydalıdır. Aydında Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu’muzda öğrencilerimize sporu alışkanlık haline getirmeleri için fitness salonumuzda istedikleri zaman spor ve fitness yapma imkanı sunuyoruz. Öğrenci yurdunda dışarı çıkmadan sporunu yapıp duşlarını alabilecekler. Bu sayede sporu hayatlarına entegre etmeleri daha kolay olacaktır.

Spora Her Zaman Yer Ayırın

Spora hayatınızın her alanında sağlığınız ve yaşınız elverdiği kadar yer veriniz. Sağlıklı ve uzun bir ömür sürmeniz açısından spor çok önemlidir. Nasıl her sabah iyi bir kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirmeniz sizi dinç ve sağlıklı tutuyorsa düzenli spor yapmanızda sizi zinde ve fit tutmaktadır. Tabi sadece bedensel spor yapmak yeterli olmayacaktır, zihinsel spor da yapmak gerekecektir.

Zihinsel Spor Nedir?

Tüm yazılarımızda yer vermeye çalıştığımız olumlu düşünce egzersizleridir. Zihin insanın en değerli bahçesidir. İçerisinde renk renk çiçekler, haika öten kuşlar, şifalı sular akan şelaleler barındırması gerekir. Ancak bahçeniz çoraklaşır yabani otlar ürer ve şelalelerden şifalı değil de zehirli sular akmaya başlarsa zihninizde olumsuz düşünceler hakim olmuş demektir. Hayatınızı değiştirmeniz, hedeflerinize ulaşabilmeniz ve hayallerinizin peşinden koşabilmeniz için olumsuz düşünceye karşı bahçenizi sürekli korumalısınız. Olumlu düşünce zihin egzersizlerini hayatınızın her anında uygulayarak bu yeteneğinizi geliştirin ve daha güzel bir dünya için sürekli hep iyiye doğru adım atın.