Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Üniversite Hayatının Bize Katkısı

Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir. Üniversiteyi şehir dışında okumak ise insana kolay kolay elde edemeyeceği deneyimler sağlar.


Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir. Üniversiteyi şehir dışında okumak ise insana kolay kolay elde edemeyeceği deneyimler sağlar. Üniversite için en vazgeçilmez olan insana en tanıdık gelen şüphesiz ki öğrenci yurdu ve konaklamadır. Kız öğrenci yurdu ve erkek öğrenci yurdu olarak ayrılan yurtlar öğrenciler tarafından en çok tercih edilen konaklama seçenekleri arasında yer alır. Öğrenciler için üniversite hayatını oldukça kolaylaştıran yurtlar, insanın hayatında sadece bir kez elde edebileceği özel bir dönemde oldukça yardımcıdır.

Kendi Ayaklarınızın Üzerinde Durun

Üniversite hayatı alışması zor olsa da insanı gerçekten her anlamda hayata hazırlayan bir tecrübeler bütünüdür. Ailenin kanatlarının altından çıkan öğrenciler okul ya da özel hayatlarında tek başına kalmanın şaşkınlığını yaşarken sürekli yeni şeyler öğrenirler. Erkek ya da kız öğrenci yurdu bu noktada öğrencilerin biraz nefes almasını ve her sorumluluğu anında yüklenmemesini sağlar. Duygusal anlamda önemli bir yükün altına giren öğrenciler için öğrenci yurdunda konaklama oldukça rahatlatıcı olur. Ailesinden yeni ayrılan bir öğrenci sosyal hayatını yeniden düzenlemek zorundadır. Bunun yanında artık para ve eşya gibi sorumlulukları vardır. Alışverişlerini kendi yapmak zorunda kalan, kahvesini kendi hazırlayan ve ihtiyaçlarını öncelik sırasına koymak durumunda kalan öğrenciler için öğrenci yurdu hayatı büyük bir kurtarıcı olur. Tüm bu sorumluluklarının bir evin sorumluluğunu da yüklenmek öğrenciler için oldukça zorlu olur.

Emin Adımlarla Büyümek

Kimse bir gece yetişkin olmaz. İnsanların büyümesi aslında sorumluluk sahibi olabilmeleri ile ölçülür. Ruhu çocuk kalanlar, lunaparktan çıkmayanlar ama işinin ve faturalarının sorumluluğunu bilen insanlar çocuk kalmakla suçlanmazlar. Bu nedenle büyüme kavramının korkutucu değil insani olduğunu üniversite hayatında öğreniriz. Hata yapmak, hataların sonucuna katlanmak ve bunlardan ders çıkarmak zamanla olgunlaşmamızı sağlar. Annenin yaptığı yemeklere burun kıvıran pek çok öğrenci yorucu bir günün ardından yemekhaneye gittiğinde asla yemek ayırmayacak olgunluğa sahip olur. Üniversite hayatı aslında farkına varmanın oldukça zor olabileceği değerler katar. Çoğu insan sorumluluk sahibi olmak, akılcı davranmak, düşünerek karar vermek gibi özelliklere aileden ayrı yaşanan öğrenci hayatında sahip olur.