Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Yurt Yaşamı Ve Hobiler

Bu makalemizde üniversite öğrencilerimizin üniversite boyunca edindikleri hobileri, iş hayatlarında da devam ettirerek nasıl zengin bir yeteneğe kavuşabileceklerini anlatmaktadır


Hobim Benim Çok Özel

Hobiler insanı rahatlatan zamanını değerli bir şekilde geçirmesini sağlayan fiziksel, zihinsel aktivitelerin bütünüdür. Hobi edinme konusunda kişinin ilgisi alakası doğrultusunda hobi seçmesi faydalı olacaktır. Ama hobi seçiminde maddiyatta önemlidir. Pahalı hobiler herkes için uygun olmayabilir. Ya da sağlık sorunu olanlar için hobi seçimi biraz daha ayrıntılı düşünülmesi gerekmektedir.

Hobi ve Kazandırdıkları

Sadece üniversite hayatında değil kişisel gelişimimizin her alanında hobi veya hobiler edinmek insanın ruhsal ve kişisel gelişimi açısından fayda sağlamaktadır.

Bilimsel araştırmalara göre insanların severek yaptığı hobiler odaklanma yeteneklerini %75 oranında arttırdıkları için mesleki hayatlarındaki başarılarına büyük katkı sağladığını ortaya koymaktadırlar.

Aslında hobilerin faydaları bu kadar ile sınırlı değildir. İnsanları hiç tanımadıkları iç dünyaları ile ve gerçekte ne istediklerini tutkuları nelerdir?  gibi soruların yanıtlarını bulabileceği aktivitelerdir.

Düşün ve Hayal Et!

İlk başta her işe işte olduğu gibi düşünerek ve hayal kurarak başlamak gerekmektedir. Çünkü hobi adı üzerinde fobinin tam zıddı yani yapmaktan keyif aldığımız boş zamanlarımızda bizi rahatlatacak, zihnimizin meditasyon yapmasını sağlayacak yararlı bir aktivite olması önemlidir.

Mesela, fotoğrafçılık, yürüyüş, basketbol, yüzme koşu, resim, heykel traşçılık ,ahşap oyma, yabancı dil öğrenme gibi hobiler edinmek bize sağlık ve fayda sağlamaktadır.

Kendinizi hobinizi yaparken hayal edin, hayalinizden zevk alıyorsanız ve hobinizin size uygun olduğunu düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden başlayın.

Hobilere İlk Başlangıç

Her işte olduğu gibi hobilere de ilk başladığınız zaman bazı zorluklarla karşılaşacaksınız. Mesela fotoğrafçılık ile ilgili bir hobiniz var ise bazı teknik terimleri bilmeniz gerekir. Işığı ve merceği nasıl ayarlayacağınızı öğrenmeniz ve tecrübe etmeniz gerekecektir. İlk başlarda belki de istediğiniz gibi fotoğraflar çekemeyebilirsiniz. Biraz çaba ve hobiniz için bilgi edinip vakit harcayarak zaman içerisinde profesyonel bir fotoğrafçıya dahi dönüşebilirsiniz.

Doğal Lamba ve Avize Tasarlayın

Günümüzün trendlerinden ve poplüler ürünlerinden biri haline gelen hasır lamba ve avize ürünleri tasarlayarak satışını yapabilirsiniz. Bambu, rattan ve kargı ile yapılabilen hasır avizelerin nasıl yapıldığını öğrenerek ve gerekli malzemeleri temin ederek ya da  bir hasır dekorasyon firmasından size konu ile yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. 

Hasır Avize Yapımı İçin Gerekli Olanlar

  • Bambu ya da rattan malzemeler,
  • İskeleti için ahşap kasnak
  • Biraz sabır ve tutku

Hobileriniz Size Yeni Dostlar kazandırır

Benzer benzeri çeker yasası ile siz de hobinizle ilgilenen başka insanlarla tanışıp dostluklar kurabilirsiniz. Sizin de çevrenizde kulüplere giden, grup halinde bu hobilere katılan insanlarla birlikte hobi etkinliklerine katılabilirsiniz. İnsanlarla vakit geçirmek te başlı başına bir hobidir. İki insanın bir biri ile iletişim kurabilmesi için en az bir tanesinin çaba harcaması gerekmektedir. Emin olun çaba harcamaya her zaman değecektir. Neden ilk çabayı harcayan siz olmayasınız.

Aydın'da Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerimize fitness salonlarında spor yapma imkanı sunuyoruz. Kız öğrenci yurdumuzda kalan öğrencilerimiz hobi olarak fitness ve plates yapma imkanı bulmaktadırlar. Ayrıca Aydın'ın tarihi yerlerine düzenlenen gezilerle turistik ziyaretler yapmayı hobi olarak edinmelerine yardımcı oluyoruz.