Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Öğrenciler İçin Sağlıklı Beslenme

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu olarak Aydın’da sağlıklı beslemenin öncüleri arasında gösterilen kız öğrenci yurdumuzun hizmet anlayışı ve tecrübeleri doğrultusunda üniversite öğrencileri için sağlıklı beslenme tüyolarını paylaştık.


Sağlıklı Beslenme Bilinci

Sağlıklı beslenme her zaman sağlığımız açısından büyük önem taşımaktadır. Güne zengin bir kahvaltı ile başlamak, depomuzu ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve protein ve besinlerle doldurmak gün içerisinde bizi zinde tutmakta ve odaklanmamızı arttırmaktadır.

Yeteri Kadar Tüketin

Arabanız ile 5-6 saatlik uzun bir yola çıkacağınızı düşünün,  arabanız kaliteli benzin ve motora uygun yeterli seviyede motor yağı ile doluysa yolculuğunuz sorunsuz geçecektir.  1000 Km yol için benzininiz yeterli ise yolculuğunuz boyunca benzin almanıza ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak yeteri kadar benzin yoksa ya da arabanızla fazla efor sarfederseniz deponuz gideceğiniz yol bitmeden tükenebilir. Tekrar benzin almanız gerekecektir. Motor yağınızı olması gerekenden fazla koyduğunuz takdirde motordaki parçalara zarar verebilirsiniz.

Beslenme içinde aynı şekilde bahsedebilir. İhtiyacınızdan fazlasını tüketmeniz durumunda şişkinlik, bağırsak sorunları ve fazla kilo sorunları yaşayabilirsiniz.

Beslenme alışkanlıkları sağlık açısından çok önemlidir. Düzensiz beslenen, gece yatmadan yağlı ve ağır besinler tüketen kişilerde birçok bedensel ve ruhsal yorgunluklar olmalıdır. 7/24 çalışan bir araba ile yeteri kadar kullanılan bir arabanın motoru arasında yıpranma açısından çok farklar vardır.

Yukarıdaki yazımız üniversite öğrencileri için yeterli ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaktaydı.

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmadır?

Sağlık Bilinci ile kişi ihtiyacı kadar olan beslenme şeklini ve beslenme zamanlarını düzgün bir şekilde ayarlamaktadır. Düzenli uyku saatleri dengeli ve sağlıklı beslenme açısından önemlidir. Sabahları besin değeri zengin bir kahvaltı ile güne başlamak insanı zinde ve dinç tutmaktadır.

Besin aralarında su tüketimi ve hafif gıdalar tüketmek kilo almayı önler ve açlığınızı yatıştırmaya yardımcı olur.

Üniversite öğrencileri öğlen yemeklerinde genellikle, aperatif, fastfood tarzı yemekleri tercih etikleri için akşamları proteince zengin et veya sebze yemekleri yemelerini tercih etmeleri iyi olacaktır.

Öğün Aralarına Dikkat Edin

Yoğun tempoda çalışan öğrenciler için yemek aralarında çok fazla abur cubur ya da yağlı cipsler tüketerek sağlıksız beslenip yağ oranlarını arttırmaktadır. Vücuttaki yağın olmsı gerekenden fazla olması bir çok ruhsal ve bedensel rahatsızlığa yol açmaktadır.

Fazla Kiloların Sorunları

  • Kondüsyonu düşürür.
  • Fit bir görünümü kaybedersiniz,
  • Daha çabuk yorulmanıza yol açar,
  • Yeni kıyafetler almak zorunda kalırsınız,
  • Karaciğer yağlanmasına sebep olabilir.
  • Özgüven Kaybına yol açabilir.
  • Ve daha birçok rahatsızlığa sebep olabilir.

Sağlıklı beslenme için Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın’ın En iyi yurtları arasındadır.   Sabahları günlük taze ve zengin kahvaltı menüsü ile öğrencilerimizin güne zinde ve dinç başlamaları sağlanmaktadır. Akşamları ise özel aşçılarımızla hijyenik koşullarda lezzetli ev yemekleri sunulmaktadır.